Behandler I spændinger imellem skulderbladene?

Behandler I spændinger imellem skulderbladene?

Af Carsten Nøddeskou

Spændinger imellem skulderbladene er overordentligt hyppigt forekommende og behandles hos kiropraktor med rigtig god effekt.

Spændingerne kan både udløses helt lokalt, men kan også komme andre steder fra. Når det er lokalt udløst, kommer spændingerne fra fejl imellem brysthvirvlerne eller endnu hyppigere fra leddene imellem ryghvirvlerne og ribbenene. Disse fejl optræder oftest efter fald; også fald der ligger længe før start på symptomerne.

Begge typer fejl vil ikke alene give spændinger og smerter, men har også en tendens til at give vejrtrækningsvanskeligheder.

Når det kommer andre steder fra, er det oftest fejl i den nederste del af nakken, der udløser det.

For idrætsfolk, som dyrker udholdenhedssport som f.eks. marathonløb, er det ofte marginaler, der tæller. Ved problemer i brysthvirvelsøjlen vil der skabes en nedsat evne til at udvide brystkassen, hvilket giver en nedsat lungekapacitet og dermed et formindsket kondital. Rettelse af disse fejl sammen med vores sædvanlige helkropslige gennemgang kan være med til at sikre, at marginalerne er på ens side.

Hvad er vokseværk, og kan det behandles?

Hvad er vokseværk, og kan det behandles?