Smerter i benene

Der er flere årsager til, at problemer i arme og ben bliver behandlet under et. Dels har klinikkens behandlere særlig ekspertise indenfor behandlingen af netop dette område, dels påvirker funktionen i tilsvarende led i arm og ben (f.eks. albue/knæ) hinanden, og dels påvirker leddene i den enkelte ekstremitet i arme og ben i stor udstrækning hinanden (f.eks. fod/hofte) Disse skader kan naturligvis opstå i
almindelig daglig brug, men idrætsudfoldelse er en meget hyppig årsag.

Knæsmerter

Vi behandler ofte både lidt uspecifikke knæsmerter, men også mere veldefinerede
problemer som:
– springerknæ
– løberknæ
– bruskskade bagpå knæskallen (chondromalacia patella)
– Osgood-Schlatters syndrom hos teenagere.
Mange af disse problemstillinger giver spændinger i musklerne i benet, hvilket svækker vævet og gør fibersprængninger meget hyppigere. Med alle disse skadestyper gælder, at behandling af ikke kun den aktuelle skade, men også den bagvedliggende årsag giver det hurtigste og mest holdbare resultat.


Hofteleddet

Hofteleddet påvirkes enten indirekte via fod- eller knæskader eller direkte ved fald på hofte/sædepartiet. Da flere af hofteleddenes vigtige støttemuskler dels også er støttemuskler for knæene, og dels medvirker til stabiliteten i bækkenet, vil hofteproblemer ofte brede sig, ikke alene til knæene, men også til lænden. Se mere under lyskesmerter..
Den klikkende hofte, som ofte ses hos unge mennesker, kan også behandles med godt resultat.