Smerter i hovedet

Hovedpine / Migræne

Hovedpine kan have mange årsager, og den kommer i mange afskygninger fra let, irriterende spænding i baghovedet til dunkende spændingshovedpine og trykkende nakkehovedpine til migræne. Frekvensen af hovedpine er også meget forskellig fra person til person, hvor nogle kan have hovedpine flere gange om ugen, mens andre har næsten dagligt kronisk hovedpine, og så er der nogle kvinder, som har hovedpine i forbindelse med menstruation og ægløsning. Følgesymptomerne er også varierede fra ”kun” få smerter til træthed, kvalme, opkast og synsforstyrrelser.

I langt de fleste tilfælde er der en simpel forklaring på hovedpinen, og eftersom vi er mange fagspecialister, der samarbejder, kan vi fjerne eller mindske hovedpinen hos de fleste af vores patienter. 25% af vores kunder har hovedpine, og vi har derfor stor erfaring inden for dette område.

De to mest almindelige former for hovedpine er spændingshovedpinen og nakkehovedpinen. De er forskellige både i forhold til årsag, og hvordan de kommer til udtryk.

Ondt i hovedet.png

Spændingshovedpinen

Spændingshovedpinen kommer oftest lidt op ad dagen, og den kan sidde i det meste af hovedet men mest i tindingerne. Den kan udløses af næsten hvilket som helst led/muskelproblem i kroppen, for uanset hvor i kroppen en eventuel skævhed måtte forekomme, er kroppen refleksmæssigt forpligtet til at sætte hovedet og øjnene i vandret for at holde balancen. De sidste muskelgrupper, som kroppen spænder for at rette kroppen op, er baghoved- og kæbemuskulaturen. Det er disse spændinger, som udløser hovedpinen. Spændinger i kæbemuskulaturen kan også forekomme, hvis spændingerne er til stede over meget lang tid og giver anledning til egentlige kæbeproblemer med morgen-ømhed, natlig tænderskæren eller kliklyde.

Nakkehovedpinen

Nakkehovedpine vågner man for det meste med. Man får ondt i nakken særligt i baghovedet, og smerterne kan stråle frem til panden over eller bag øjnene, og hovedpinen er ofte mere voldsom i styrke end spændingshovedpinen. Den er udløst af fejlfunktionen mellem de små led i nakken - primært i den øvre del. Af ovenstående ses at undersøgelse for og behandling af nakke- og hovedpine som noget af det mest komplicerede, der findes inden for faget.

Migrænen

Migræne er meget kompleks problemstilling. Ved behandling af migræne trækker vi ofte på mange specialer. Kiropraktorerne behandler de ledmæssige problemer, massørerne behandler de muskulære spændinger, og akupunktøren arbejder med meridianbanerne og smerterne. Vi er meget tilfredse med de resultater, vi opnår, fordi samarbejdet gør, at vi opnår langt bedre resultater, end vi ville have opnået hver især.