Skulderøvelser

 

For at få fremgang i bryst/skulder og øverste ryg-muskulatur, kræver det, at muskulaturen omkring skulderbladene først aktiveres og derefter styrkes. Korrekt fungerende styrende og stabiliserende muskulatur omkring skulderbladene, vil optimere skuldrene/skulderbladenes funktion. Dette vil give optimale forhold for kraftudvikling og smerte og skadefri skulder.  Aktiveringen adskiller sig drastisk fra almindelig styrketræning. Fokus er her 100% på kvalitet, og på at få føling med de stabiliserende/styrende muskler. Hvis de muskler man skal have fat i syrer en smule til, har man en god indikation af, at man har gjort det rigtigt. Hver øvelse laves ca. 8-15 gentagelser 3 gange. Man behøves ikke at lave alle øvelserne i et træningspas.
Har du skulderproblemer eller smerte, er det vigtigt at få en professionel vurdering af din Kiropraktor eller Fysioterapeut.

 

Scapular Rotators Serratus Anterior Strengthening Level 1

Lig på ryggen med træningssiden op ad en væg. Med strakt arm før hånden så langt op langs væggen som muligt og tilbage igen. 

Se video her


Scapular Rotators Serratus Anterior Strengthening eller Serratus Wall Pushups. 

Stå I knæfirestående. Skiftevis salm skulderbladene, og skyd ryggen mens armene forbliver strakte. Ligesom armbøjninger med strakte albuer. 

Se video her


Scapular Rotators Lower Trapezius Strengthening

Stå med ansigtet mod en væg. Lad hænderne glide I en ca 90 graders vinkel op ad væggen så højt du kan komme. Når armene er strakt slipper hænderne vægen i et øje blik, og lad derefter hænderne glide tilbage igen. 

Se video her


Scapular Rotators Lower Trapezius Strengthening

Lig på maven med hænderne foldet på nakken. 
Løft langsomt albuerne op fra gulvet og tilbage til start. 

Se video her


Scapular Rotators Lower Trapezius Strengthening

Lig på maven med armene ud til siden og albuerne bøjet 90 grader. Løft langsomt armene så højt op du kan og tilbage igen. 

Se video her