Gør det ondt at få manipulationsbehandling og er det farligt?

Gør det ondt at få manipulationsbehandling og er det farligt?

af Lasse Rasmussen

Kiropraktoren vil typisk behandle på de dårligt fungerende led i kroppen. De er naturligt ømme. Dermed kan det ske, at der i behandlings-øjeblikket vil komme en ømhed eller til tider smerte fra
leddet. Denne er dog kortvarig og vil fortage sig.

I de første dage efter en behandling er det meget almindeligt at blive øm. Det er musklerne, der overgår fra at fastholde irriterede led til pludseligt at skulle arbejde mere frit og varieret. Desuden skal hjernen også lige vænne sig til, at der kommer en anden trykbelastning på leddene i yderstillinger, som måske ikke har været brugt længe.

Alting vi foretager os indebærer en vis risiko - større eller mindre. Kiropraktisk behandling hører til en af de mindst farlige ting man kan foretage sig. Talrige undersøgelser viser, at der sker en alvorlig skade på patienten per 1-2 millioner behandlinger. Til sammenligning vil 1 ud af 400, som får receptpligtig medicin, opleve en væsentlig medicinbivirkning. Selv ved de ikke-receptpligtige mediciner, som mange bruger imod rygsmerter, nemlig gigtmidlerne, er der store bivirkninger. Mindst 5 mennesker dør årligt af disse præparater - og det er alene af en af bivirkningerne.

I den sammenligning er kiropraktisk behandling, hvor vi hovedsageligt bruger hænderne, yderst sikker.

Er kiropraktorer anerkendte eller alternative behandlere?

Er kiropraktorer anerkendte eller alternative behandlere?

Hvornår skal jeg vælge kiropraktor, fysioterapeut, massør eller kranio-sakralterapeut?

Hvornår skal jeg vælge kiropraktor, fysioterapeut, massør eller kranio-sakralterapeut?