Må jeg træne når det gør ondt og/eller når jeg har smerter?

Må jeg træne når det gør ondt og/eller når jeg har smerter?

Af Morten Carlsen

Har du smerter fra muskler og led, må du gerne træne og bevæge dig, så længe du gør det med respekt for dine symptomer. Det betyder, at du bør nedsætte intensiteten eller helt stoppe træningen, hvis du under træningen gradvis får det værre. Ligeledes, hvis kendte smerter dagen efter træningen er betydeligt forværret sammenlignet med før træningen dagen forinden, bør du i fremadrettet nedsætte træningsintensiteten.

Træning eller generel bevægelse er vigtigt, når det kommer til at mindske muskel- og ledsmerter eller blive helt smertefri, samt at forebygge fremtidig smerte. Kroppen er fantastisk til at tilpasse sig til den belastning, den udsættes for. Dette betyder også, at hvis kroppen ikke belastes, er det denne manglende belastning, der sætter dagsordenen, hvorfor der her vil ske en svækkelse af kroppen, og smerter vil kunne opstå. Den bedste position er den næste, hold derfor kroppen i gang med hyppige stillingsskift og 30 min motion dagligt.

Foto: EBBESEN photography / Unsplash

Er der noget jeg ikke må efter behandling?

Er der noget jeg ikke må efter behandling?

Kan man være sikker på, at det ikke er en diskusprolaps?

Kan man være sikker på, at det ikke er en diskusprolaps?