Kan man være sikker på, at det ikke er en diskusprolaps?

Kan man være sikker på, at det ikke er en diskusprolaps?

af Carsten Nøddeskou

En tredjedel af alle voksne, som IKKE har ondt i ryggen, har en eller flere diskusprolapser. Det er et videnskabeligt faktum. Det betyder, at man langt fra, når man ser en prolaps på en scanning, kan være sikker på at det er prolapsen, der gør ondt. Faktum er også at et stærkt faldende antal mennesker opereres for prolapser, netop fordi årsagssammenhængen er så tvivlsom.

Selv om der er tale om en prolaps, der giver symptomer, vil kiropraktisk behandling være en af de bedste behandlinger til at afhjælpe symptomerne. Faktisk giver Sygesikringen via en “prolapspakke” et særligt forhøjet tilskud til behandling af netop diskusprolapser i anerkendelse af den gode effekt. Undersøgelsen vil kunne være med til at afgøre om prolapsen er årsagen til symptomer.

 

Må jeg træne når det gør ondt og/eller når jeg har smerter?

Må jeg træne når det gør ondt og/eller når jeg har smerter?

Ny kiropraktor til klinikken i Sorø

Ny kiropraktor til klinikken i Sorø